Посуд для сервірування - до цієї категорії входить все те, що ми регулярно бачимо на обідньому столі. Тут і вироби зі скла (і кришталю): тарілки, склянки та керамічні або порцелянові соусниці, тарілки, чашки, кухлі; та безліч металевих предметів.
Мідна та латунна - посуд із міді та латуні в наші дні не користується великою популярністю. Мідь при контакті з харчовими кислотами на повітрі перетворюється на розчин, а розчинні сполуки міді надзвичайно токсичні. З іншого боку мідь має найкращу теплопровідність серед металів, з яких виготовляють посуд.
З нержавіючої сталі - Посуд із нержавіючої сталі поряд з посудом з алюмінію та чавуну користується найбільшою популярністю. Для виготовлення посуду використовується легована сталь корозійностійка, що містить не менше 17 % хрому.
Емальована.це металевий посуд із емальованим покриттям.