Шейкери для коктейлів
Одним із класичних інструментів професійного бармена є шейкер. Цей аксесуар призначений для змішування рідин різної щільності з льодом і між собою. Шейкер дозволяє за короткий час ефектно приготувати різноманітні коктейлі із соків, алкогольних напоїв, сиропів, кави, яєць, вершків, молока та ін. Він виготовляється з високоякісної нержавіючої сталі, може фарбуватись у різні кольори або мати захисний кожух.
Класичним варіантом є кобблер чи європейський шейкер. Він складається з трьох частин: склянки, кришки-сита та ковпачка. Об'єм основної склянки найчастіше становить 500 або 700 мл. У нього перед приготуванням коктейлю закладається крига приблизно на 3/4 обсягу. Потім додаються необхідні за рецептурою інгредієнти, кришка-сито та ковпачок закриваються. Енергійними рухами бармен протягом 5-10 секунд струшує шейкер і розливає готовий коктейль по келихах. Залишки льоду, фруктів та інші великі компоненти залишаються у склянці.
Існують інші види барних шейкерів: американський у вигляді двох різновеликих склянок, французький, спід-шейкер у вигляді однієї склянки-основи.
Наш сайт пропонує гарний вибір класичних шейкерів відомих виробників барного обладнання.